Al Ferasa Hungary

Az arcolvasás ősi művészete

 

A nyári elvonulás fontos része annak az útnak, ahogy önmagamat megismerve, képessé válhatok mások megismerésére is.

Dr. Herczeg Andreát sokan ismerik. Nagy örömünkre immár jó ideje ő is a magyarországi Ferasa arcolvasók táborát gyarapítja. Alább pár sor a tollából arról, mit jelent számára az arcolvasás:

Az egészség mindig kulcskérdés volt az életemben. Gyógyszerészként végeztem az orvosi egyetemen 1987-ben, de hamar kiderült, hogy sok-sok tudás hiányzik még ahhoz, hogy akár magamnak, akár a gyerekeimnek úgy segítsek gyógyulni, hogy közben ne ártsak, hogy ne csak a tünetek tűnjenek el, hanem valódi változás történjen. Így jutottam el, hosszú évek alatt az alternatív medicina különböző területeire, homeopátia, reflexológia, akupresszúra, fitoterápia és még sok-sok minden. Mindig kinyílt egy új kapu, egy új ismeret, amit hozzátéve az előzőekhez egyre teljesebb lett az a kép, ami az ember lényét mutatja meg. Nagyon hamar rájöttem, hogy az, amit ma gyógyításnak nevezünk, az legtöbbször olyan, mint egy folyamatosan a víz alá nyomkodott jéghegy csúcsa, így téve láthatatlanná a tüneteket.

De mi az, ki az, ami a dolgok mélyére tud tekinteni? Mi az a módszer, rendszer, technika, ismeret, tanítás, tanfolyam, stb. ami megmutatja a lényegét, a miértjét a változásoknak? Mitől lesz valaki beteg, és mitől gyógyul meg? És miért eredményes ugyanaz a gyógyszer, kezelés, beavatkozás, eljárás az egyik embernél, a másiknál pedig nem? Ezek a kérdések, folyamatosan jelen voltak/vannak most is, amikor naponta több gyógyulni, érteni vágyó ember fordul hozzám bizalommal a betegségére keresve megoldást. Tudom, hogy az egészség-betegség állapota pontosan leírható összefüggésben van a kapcsolati rendszerünkben –család, barátok, munkahely, környezet, állatok, növények- megélt érzelmi drámákkal, élethelyzetekkel. Minden ember más módon tanulja meg a túlélést, azt alkalmazkodást az adott körülményekhez. A gyakorlati élethez szükséges megoldások, reakciók, döntések, tettek teljesen egyéniek, és meghatározói az egészségi állapotunknak is.

Az arcolvasás tudománya két évvel ezelőtt 2016-ban érkezett meg az életembe. Az első találkozásom Stephen Paul arcolvasó mesterrel igazi rácsodálkozás volt, azokra az összefüggésekre, melynek darabjait szépen rakosgattam össze az utam során, de az összképet, a miérteket Stephen javaslatai segítették meglátni.

Az arcvonásokban benne van az egész életutunk, a döntéseink, tetteink, megéléseink, a fontosságaink, a gondolkodásmódunk a gyakorlati tapasztalásaink. Kiolvashatók azok a tudatalatti reakciók, melyek szinte automatikusan ismétlődnek, és sokszor nem is értjük, miért reagálunk úgy ahogy, miért vannak ismétlődő élethelyzetek. Néhány a súlyosabb, hosszabb ideig fennálló érzelmi dráma a fizikai, testi elváltozások alapjává válik. Ilyenkor a tudatosítás, a felismerés szó szerint életmentő. Az arcvonásokban megmutatkoznak az erőforrásaink, megoldásaink, a tehetségünk, amelyeket szintén a tudatosság felszínére emelve, hatékonyabban tudjuk az életünket örömtelivé tenni, ami szerintem az emberi lét legfontosabb célja.

Nap mint nap találkozom emberekkel, legtöbbször – a munkámból adódóan- olyan élethelyzetekben, amikor megoldásokat keresnek az egészségükkel kapcsolatos problémáikra. Amit az arcokról le lehet olvasni, nagyon sokszor segít a megértésben, miértek megválaszolásában. Al Ferasa, az arcolvasás művészete: a dolgok mélyére tekinteni, megérteni a lényeget, levonni a helyes következtetést.

Hogyan érhető el az, hogy tisztán lássam, mi történik egy emberrel? Ehhez el kell tudni engedni az előítéleteket, az előzetes tapasztalásokat, összehasonlításokat, minősítéseket, ítélkezést.
Ebben segítenek azok a szufi spirituális technikák, meditációk, melyek részei az arcolvasás művészetének. Megnyitni a belső látást, meghallani és érteni az intuícióinkat, ez az alapja annak, hogy tisztán, ítélkezés nélkül legyen képes egy arcolvasó útmutatást adni a hozzá fordulóknak.

A nyári elvonulás fontos része annak az útnak, ahogy önmagamat megismerve, képessé válhatok mások megismerésére is.

Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki ezen az úton elindul.

dr. Herczeg Andrea

(gyógyszerész, homeopata, arcdiagnosztikai és Schüssler-só szakértő)

 

Megosztás
- No Comments on this Post -