Al Ferasa Hungary

Az arcolvasás ősi művészete

 

Dr. Herczeg Andrea: Mit jelent számomra az arcolvasás?

Dr. Herczeg Andreát sokan ismerik. Nagy örömünkre immár jó ideje ő is a magyarországi Ferasa arcolvasók táborát gyarapítja, sőt, pár hónapja tanáraink között is számon tarthatjuk.

Alább pár sor a tollából arról, mit jelent számára az arcolvasás:

Az egészség mindig kulcskérdés volt az életemben. Gyógyszerészként végeztem az orvosi egyetemen 1987-ben, de hamar kiderült, hogy sok-sok tudás hiányzik még ahhoz, hogy akár magamnak, akár a gyerekeimnek úgy segítsek gyógyulni, hogy közben ne ártsak, hogy ne csak a tünetek tűnjenek el, hanem valódi változás történjen. Így jutottam el, hosszú évek alatt az alternatív medicina különböző területeire, homeopátia, reflexológia, akupresszúra, fitoterápia és még sok-sok minden. Mindig kinyílt egy új kapu, egy új ismeret, amit hozzátéve az előzőekhez egyre teljesebb lett az a kép, ami az ember lényét mutatja meg. Nagyon hamar rájöttem, hogy az, amit ma gyógyításnak nevezünk, az legtöbbször olyan, mint egy folyamatosan a víz alá nyomkodott jéghegy csúcsa, így téve láthatatlanná a tüneteket.

De mi az, ki az, ami a dolgok mélyére tud tekinteni? Mi az a módszer, rendszer, technika, ismeret, tanítás, tanfolyam, stb. ami megmutatja a lényegét, a miértjét a változásoknak? Mitől lesz valaki beteg, és mitől gyógyul meg? És miért eredményes ugyanaz a gyógyszer, kezelés, beavatkozás, eljárás az egyik embernél, a másiknál pedig nem? Ezek a kérdések, folyamatosan jelen voltak/vannak most is, amikor naponta több gyógyulni, érteni vágyó ember fordul hozzám bizalommal a betegségére keresve megoldást. Tudom, hogy az egészség-betegség állapota pontosan leírható összefüggésben van a kapcsolati rendszerünkben –család, barátok, munkahely, környezet, állatok, növények- megélt érzelmi drámákkal, élethelyzetekkel. Minden ember más módon tanulja meg a túlélést, az alkalmazkodást az adott körülményekhez. A gyakorlati élethez szükséges megoldások, reakciók, döntések, tettek teljesen egyéniek, és meghatározói az egészségi állapotunknak is.

Az arcolvasás tudománya 2016-ban érkezett meg az életembe. Az első találkozásom Stephen Paul arcolvasó mesterrel igazi rácsodálkozás volt, azokra az összefüggésekre, melynek darabjait szépen rakosgattam össze az utam során, de az összképet, a miérteket Stephen javaslatai segítették meglátni.

Az arcvonásokban benne van az egész életutunk, a döntéseink, tetteink, megéléseink, a fontosságaink, a gondolkodásmódunk a gyakorlati tapasztalásaink. Kiolvashatók azok a tudatalatti reakciók, melyek szinte automatikusan ismétlődnek, és sokszor nem is értjük, miért reagálunk úgy ahogy, miért vannak ismétlődő élethelyzetek. Néhány a súlyosabb, hosszabb ideig fennálló érzelmi dráma a fizikai, testi elváltozások alapjává válik. Ilyenkor a tudatosítás, a felismerés szó szerint életmentő. Az arcvonásokban megmutatkoznak az erőforrásaink, megoldásaink, a tehetségünk, amelyeket szintén a tudatosság felszínére emelve, hatékonyabban tudjuk az életünket örömtelivé tenni, ami szerintem az emberi lét legfontosabb célja.

Nap mint nap találkozom emberekkel, legtöbbször – a munkámból adódóan- olyan élethelyzetekben, amikor megoldásokat keresnek az egészségükkel kapcsolatos problémáikra. Amit az arcokról le lehet olvasni, nagyon sokszor segít a megértésben, miértek megválaszolásában. Al Ferasa, az arcolvasás művészete: a dolgok mélyére tekinteni, megérteni a lényeget, levonni a helyes következtetést.

Hogyan érhető el az, hogy tisztán lássam, mi történik egy emberrel? Ehhez el kell tudni engedni az előítéleteket, az előzetes tapasztalásokat, összehasonlításokat, minősítéseket, ítélkezést.


Ebben segítenek azok a szufi spirituális technikák, meditációk, melyek részei az arcolvasás művészetének. Megnyitni a belső látást, meghallani és érteni az intuícióinkat, ez az alapja annak, hogy tisztán, ítélkezés nélkül legyen képes egy arcolvasó útmutatást adni a hozzá fordulóknak.

Ez a tudás fontos része annak az útnak, ahogy önmagamat megismerve, képessé válhatok mások megismerésére is.

Az alaptanfolyamon átadott ismeretek az első lépések a megértésben. Az arcvonások, formák, arányok tanulmányozása során a tanítványok hozzászoknak ahhoz, hogy egy mélyebb értelmet felismerjenek a látottakból, összefüggéseket találjanak a múltból hozott megélések, és a jelen állapot között.

Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki ezen az úton elindul.

dr. Herczeg Andrea

(Ferasa tanár és arcolvasó, gyógyszerész, homeopata, , biologika-konzulens, arcdiagnosztikai és Schüssler-só szakértő)

Megosztás
- No Comments on this Post -