Al Ferasa Hungary

Az arcolvasás ősi művészete

Szeretnéd magad jobban érezni a bőrödben?

Naná! Ki ne szeretné? Pláne ilyenkor, Karácsony táján, amikor még nagyobb súllyal nehezedik az emberre sok minden.

Nos, jó hír: a változtatás kulcsa a Te kezedben van!

S hogy mi is ez? Ehhez mélázzunk el egy kicsit a 9 pont közül néhányon.

(Hogy mi is az a 9 pont? A 9 pont a homlokon található, és az ember jellemfejlődésének pontos képét adja.)

Nézzük először is a lelkiismeretet! Gondolkoztál már rajta, mi is a lelkiismeret? Vagy csak automatikusan követed…

A lelkiismeret pontja nem véletlenül a homlokunk legalsó részén van, ami nem más, mint a földi dolgok területe a gondolkodásban, vagyis az adatok. A lelkiismeret ugyanis nem más, mint az elmédbe ágyazott saját tapsztalataid, amelyeket a szüleid, nevelőid kora gyermekkorodtól tápláltak benned.

Például elkövettél valamilyen csintalanságot gyermekkorodban, mire a szüleid megdorgáltak, és rámutattak, hogy ez nem helyes, és mi lesz, ha legközelebb megint ezt csinálod. S az elméd ezt szépen elraktározta.

Sok-sok ilyen tapasztalaton alapszik a lelkiismereted, s mivel ezek a tapasztalatok egy idő után mind a tudattalanodba kerültek, így a lelkiismereted is automatikusan, ösztönösen működik.

Ezért van az, hogy ha arra neveltek, hogy ne bánts meg másokat, vagy sokszor láttad azt a környezetedben, ahogyan valaki a szavaival bántotta a másik embert, egy idő után a lelkiismereted részévé vált, hogy nem szabad másokat megbántani. S ha véletlenül így teszel, akkor automatikusan rosszul fogod érezni magad.

Míg lehet, hogy valaki mást éppen arra nevelnek a szülei (bocsánat a nagyon sarkos példáért!), hogy mondjuk egy gyilkológép legyen. Ahogyan azt pl. a Vörös Khmer mozgalomban tették. S nem véletlen, hogy éppen azok ból a gyerekekből váltak a legkegyetlenebb gyilkológépek, hiszen ez egy ösztönös működéssé vált bennük. Egyszerűen azt tanulták, hogy az a helyes, ha másokat meggyilkolnak.

A lelkiismeret ugyanis a bevitt adatokon, tapasztalatokon alapuló ösztönös működés.

A lelkiismeret lényegében egy ösztönös érzés azzal kapcsolatban, amit teszel vagy tettél. Hogy hogyan érzed magad a saját viselkedésedtől. Ez pedig attól függ, mire tanítottak.

(Nem véletlen, hogy a lelkiismeret pontja az arc bal oldalán van, ami az érzések oldala, s nem véletlenül van a homlok legalsó részén, ami az adatokat, tudattalan tapasztalatokat képezi le, hiszen éppen ezekről van szó.)

S ebben nagyon fontos, hogy ez egy érzés, nem pedig megértés.

Ha viszont a lelkiismeret azon alapul, hogy mivel táplálták kora gyerekkortól kezdve

Megosztás
- No Comments on this Post -