Al Ferasa Hungary

Az arcolvasás ősi művészete

 

Élménybeszámoló az első magyarországi Ferasa szufi spirituális elvonulásról

2017. augusztus 3-7. között végre megtartottuk Magyarországon a sokak által már nagyon várt első szufi spirituális elvonulást Wael Abdul-Hamid és Stephen Paul szufi arcolvasó mesterek vezetésével a kaposújlaki Hotel Szarkavár Kastélyszállóban. 

Valódi feltöltekezés, elmélyülés, átértékelés, az Önvalónkkal való találkozás volt az, ami az együtt töltött intenzív 3 és fél nap alatt történt. 

Az egész olyan volt, mint egy áramlás. Szinte észrevétlenül olvadt egymásba meditáció, alapvető spirituális kérdésekről való beszélgetés, majd ismét meditáció, teljes önmagunkba mélyedés, elcsendesedés, majd ismét kiáradás a csoportos beszélgetés során, mintha egy saját lüktetése, ritmusa alakult volna ki a dolgoknak ez alatt a pár nap alatt.

Biztos, hogy ahányan voltunk, annyiféleképpen éltük meg ezt a 3,5 napot. Hiszen mindnyájan egyediek vagyunk, s éppen ezért nem lehet semmit sem általánosítani – ahogyan ezt már az arcolvasás tanfolyamokon is oly sokszor hallottuk. Így nem meglepő az sem, hogy mindenkinek másfajta meditáció az, amely leginkább testhez álló számára. S ezért is volt olyan jó, hogy a 3,5 nap során annyiféle meditációt kipróbálhattunk, megtapasztalhattunk, hogy aztán ki-ki kiválaszthassa közülük azt, amely a legnagyobb elmélyülést hozza számára. Mert a forma, az elmélyülés útja ugyan lehet más és más, a lényeg azonban végső soron minden meditációnál ugyanaz: egyfajta transzállapotba, a hétköznapitól eltérő tudatállapotba kerülni, ahol megnyílik a csatorna a szokásos tudatállapotunk számára hozzá nem férhető információk felé. S hogy ezt az elvonuláson mindenki megtapasztalta, az egészen bizonyos.

Fantasztikus élmény volt este, a csillagos égbolt alatt végezni az űrmeditációt, amelyet gyakorolva bárki képessé válhat arra, hogy a tudatát elküldje bárhová máshová. Ahogyan Stephen Paul arcolvasó mester a saját tapasztalataiból elmesélte: annak idején a mesterével, Wael Abdul-Hamiddal való néhány hetes gyakorlás után képessé vált arra, hogy megmondja, mit írt valaki egy papírlapra a Föld egy másik pontján – s ezt sokszorosan is letesztelték.

De ugyanígy  hatalmas megéléseket hozott mindenkinek az oly sokszor megismételt 5 szent állat meditáció is, amelyet végeztünk füvön mezítláb, szélben, forróságban, este, hajnalban, a legkülönfélébb körülmények között, ily módon is megtapasztalva, hogy ez a meditáció mindannyiszor más és más, hiszen az 5 szent állat  a mentális és fizikai képességeink kifejlesztését szimbolizálja. Hatalmas erejű archetípusok ezek, amelyek megjelenítik azt, hogyan állunk a főbb mentális és fizikai képességeink egy-egy területével, s ugyanakkor egyúttal vissza is hatnak ezekre. Így minden alkalommal más és más aspektus lesz az, amely előtérbe kerül, az alapján, ami az életünkben éppen zajlik, s az alapján, mire van éppen szükségünk. S a meditációban átélteknek köszönhetően tudatosíthatjuk, mely terület az az életünkben, amelyre éppen jobban kell koncentrálnunk, hogy erősítsük.

Ezenkívül volt még sok 3. szem meditáció, amely minden meditáció alapja is egyúttal, aztán egykérdéses meditáció, gyertyás meditáció, hangmeditáció. Ez utóbbi személyes kedvencem, hiszen bárhol, bármikor végezhető, nem kell hozzá más, csak valamilyen hangforrásra koncentrálni – legyen az a szél hangja, vízcsobogás, tücsökciripelés, autózúgás, bármi, ami éppen kéznél, jobban mondva “fülnél” van. S pillanatok alatt igazi transzállapotba tud kerülni az ember tőle, mert a hang valami egészen misztikus dolog – nem véletlen, hogy ősidők óta használják az emberek a legkülönfélébb spirituális és vallási gyakorlatokban. 

És többször megismételtük a csoportenergiák harmonizálására szolgáló meditációt is, amely szintén egy egyszerű, de nagyon hatásos energiaáramoltató meditáció.


Lenyűgöző volt hallgatni Wael Abdul-Hamid arcolvasó nagymestert, akinek valódi szufi leszármazottként a vérében van a szufi életfilozófia, világlátás, spirituális megértés, s ami annyira hitelessé teszi, az éppen az, hogy mindez az életében is ugyanúgy nyilvánul meg, ahogyan beszél is róla. Ritka dolog manapság olyan emberrel találkozni, akinek a szavai, élete, hite, világlátása egy egységet, szerves egészet képeznek. Mert mi is a boldogság a szufi filozófia szerint? A boldogság egy elmeállapot. Egyszerűen hangzik? Igen. Mert az is. Hiszen a valódi dolgok mindig egyszerűek, csak emberként szeretjük túlbonyolítani őket.
De ha egyszer valóban eljut hozzánk ez az üzenet, hogy a boldogság egy elmeállapot, akkor rájövünk, hogy micsoda hatalmas felszabadító ereje van ennek. Hiszen ez azt jelenti, senkitől és semmitől nem függ az, hogy boldognak érezzem magam, egyes egyedül rajtam múlik – azon, hogyan viszonyulok a körülöttem lévő dolgokhoz, minek tulajdonítok értéket, s hogy semmit se értékeljek se túl, se alul, vagyis a legfontosabb az egyensúly. S minden más, ami rajtam kívül álló dolog, legyen az anyagi javak, párkapcsolat, család, stb. csak bónusz. De nem a boldogságom feltétele!
S Waelben az a szép, hogy ő valóban eszerint él. Eddig valahányszor találkoztam vele, mindig ugyanaz a valódi derű lengi körül, és semmi nincs, ami ki tudná zökkenteni ebből az állapotból. Ahogyan legközelebbi tanítványa, Stephen is oly sokszor elmesélte már róla: látta Waelt milliomosként is, és úgy is, akinek egy font volt a zsebében, mert minden vagyonát elvesztette egyik napról a másikra. De ugyanolyan boldog volt mindkét esetben. 

Hosszasan írhatnék még arról, ami az értékekről, igazságról, valódi spiritualitásról beszélgetve kikristályosodott és leegyszerűsödött bennem, s azt gondolom, mindnyájunkban, akik ott voltunk. De ennél sokkal fontosabb az, hogy mindez kinek-kinek az életében is változásokat indított el, ahogyan az a résztvevők visszajelzéseiből is kiderült. S mindez csak a kezdet. Hiszen ha elindulunk ezen az úton, hogy újragondoljuk, minek tulajdonítunk értéket az életünkben, s ezáltal megszabadulunk rengeteg felesleges sallangtól és olyan dologtól, amit csak a társadalmi nyomás tesz ránk, akkor egyre közelebb kerülünk a valódi önmagunkhoz. S minden egyre egyszerűbbé, letisztultabbá válik.

 

Remek ötletnek bizonyult a spontán felvetődött arcolvasás-gyakorlás is, amikor  párokba, triókba rendeződve nyílt alkalmuk a középhaladó arcolvasás modulokat már elvégzett hallgatóknak, hogy az arcolvasással még csak most ismerkedő, vagy kezdőbb szinten lévő résztvevőkön gyakorolják az eddig megszerzett arcolvasói készségeiket a mesterek felügyelete, tanácsai mellett. Ahogyan az egyik résztvevő fogalmazott: “Az, hogy rákényszerültünk egy arcelemzésre, óriási ajándék volt!”

 

A koronát pedig minden bizonnyal a szufi gyógyításba való bevezetés és energiagyakorlatok tették fel az elvonulásra, amely a 3. nap programja volt többek között. Wael Abdul-Hamid nagymester először beszélt arról, mi is az energia, s mi az energiával való gyógyítás lényege: az energia újraszervezése. Amikor ugyanis valamilyen elváltozás alakul ki a fizikai testben, olyankor a szervezet minden energiáját ide irányítja. A gyógyító először is felismeri, érzékeli az energia szervezetlenségét, majd egy magasabb szinten szervezett energia segítségével segít újraszervezni a gyógyuló energiáját, ily módon indítva el őt a gyógyulás útján.

A gyakorlások során először is ki-ki felfedezhette, hogyan tudja érzékelni az energia szervezetlenségét másokon, azután a résztvevők elkezdtek megismerkedni a saját gyógyító energiájukkal, majd pedig különböző gyakorlatokat végeztünk, amelyekkel ez az energia tovább növelhető.

 

Végül pedig egy röpke időre kinek-kinek alkalma nyílt saját magán is megtapasztalni, hogy hogyan is működik a gyakorlatban a szufi gyógyítás. Stephen Paul arcolvasó mester és jómagam, Wagner Noémi Eszter (mint Wael Abdul-Hamid lelkes tanítványa a gyógyításban) mutattuk meg a résztvevőknek az energiával való gyógyítás gyakorlatának alapszintjét. A másnapi beszámolók pedig azt igazolták, hogy már az energiának ez a röpke, pár perces újraszervezése is sokak számára valódi enyhülést hozott a fájdalmaikat, panaszaikat tekintve. (A szufi gyógyítást ennél mélyebb szinten a középhaladó arcolvasás tanfolyam 3. modulján kezdi el tanítani Wael, majd pedig a haladó szinten lehet tovább mélyíteni, ha valaki ezzel szeretne foglalkozni.)

 

Összegezve: hatalmas élmény volt ez a Mesterekkel töltött néhány nap, ahogyan az egyik résztvevő fogalmazta meg: “Fantasztikus, hogy ezt megélhettük, ennyi figyelem a mesterek részéről, elképesztő!!!”

Egy másik résztvevő tollából pedig: “Elvárások nélkül mentem az elvonulásra, mert egyáltalán nem ismertem semmit az Al Ferasa-ról. Az idöbeosztás nagyon rugalmas volt és nem volt sok dolog megtervezve, ami furcsa volt az elején, valakinek talán bosszantó. Késöbb megláttam az értelmét. A sok különböző meditációs technikát fejlesztettük, hogy utána ezeket hazavihessük, és a belső stabilitásunkat megalapozzuk. Ezen a pár napon jólesett kérdeznem is Wael-t és Stephen-t az egyéni dolgaimmal kapcsolatban. Valahogy mindig megfelelő választ adtak, és 3-4 nappal az elvonulás után már a változásokat is észrevettem magamon és a problémáimon. Sok minden elindult bennem, amit az elvonulásnak köszönhetek és az embereknek, akik ott voltak és inspiráltak. Még a hosszú ebédszüneteknek is fontossága volt, mert kialudhattuk magunkat és ülepedni hagyhattuk a sok információt. Nagyon hálás vagyok, hogy elmentem erre a csodálatos eseményre. Köszönöm!”

Remek helyszínnek bizonyult a kaposújlaki Hotel Szarkavár Kastélyszálló, gyönyörű hely, családias hangulat, tündéri személyzet – biztos, hogy legközelebb is ide megyünk elvonulni.

A mottó tehát: jövőre Veled ugyanitt. Hamarosan el is kezdjük szervezni a jövő nyári elvonulást, mert biztosak vagyunk benne, hogy addigra kétszer ennyien leszünk, így idejében kibéreljük majd az egész Kastélyszállót. 

Addig pedig találkozunk a budapesti programokonhamarosan indulnak az őszi eseményeink, amelyre minden lelkes érdeklődőt szeretettel várunk! 

Katt ide az aktuális eseményekhez

 

Megosztás
- No Comments on this Post -