Al Ferasa Hungary

Az arcolvasás ősi művészete

 

Középhaladó arcolvasás 1. modul

Az 1. középhaladó modulon megtanuljuk, mi az a 9 pont, amely minden ember homlokán ott van, és hogy mit tudhatunk meg ezekből.

És megtanuljuk a rácsozatot, amelynek a szélsőséges arcvonások értelmezésében lehet nagy hasznát venni. Előrebocsátjuk, hogy talán ez az egész arcolvasás legnehezebb része, így türelmet és kitartást, mindenek előtt pedig sok-sok gyakorlást igényel az elszánt Ferasa-tanítványoktól. Ugyanakkor ez a Ferasa egyik leglenyűgözőbb része – az ember elámul azon, hogyan voltak képesek a beduinok több ezer évvel ezelőtt rájönni mindezekre és ilyen alapossággal megfigyelni az arcon látható dolgokat. A rácsozatról bővebben itt olvashatsz.

Középhaladó tanfolyam – 1. modul tematikája:

  • Az alaptanfolyamon tanultak átismétlésefacialis-feedback-mosoly
  • A 9 pont és a homlok
  • A rácsozat
  • Bevezetés az arcizommozgások értelmezésébe
  • A Ferasa filozófiája – 1. rész
  • Mindezeket a gyakorlatban alkalmazva, képekkel és diagramokkal, a résztvevőkön, valamint délutánonként élő “arcolvasás modelleken” gyakorolva

Gyakoroljuk és megtanuljuk azt is, hogyan lehet pár másodperc alatt memorizálni egy ember 5-6 arcvonását is, hiszen a mindennapokban legtöbbször nincs lehetőség arra, hogy hosszú perceken keresztül bámuljuk valakinek az arcát.

A délutáni gyakorlások remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a tanítványok átültessék az eddigi arcolvasási ismereteket a gyakorlatba, s így a mindennapi életben való alkalmazásuk se jelentsen problémát. Az élő “arcolvasás modelleken” való 2-3 fős csoportokban történő gyakorlás közben mindenki észrevétlenül hozzászokik ahhoz is, hogy bátran merjen beszélni akár idegenekkel is az arcukról, így a tanfolyamról kilépve már ez senkinek sem okoz problémát.

Ízelítőül íme néhány kép a korábbi középhaladó modulok délutáni gyakorlásairól:

 

Megosztás
- No Comments on this Post -