Al Ferasa Hungary

Az arcolvasás ősi művészete

 

Az a bűvös 9 pont…

Az Al Ferasa arcolvasási technikával már alap szinten is rengeteg információt leolvashatunk az emberek arcáról.


Hát még mennyit, ha továbbhaladunk az ismeretekben, és a középhaladó modulokon megtanuljuk például azt a bizonyos 9 pontot, vagy az árnyak-árnyalatok jelentését, aztán a rácsozatot, s végül az egyes arcvonások összekapcsolásának szabályait. Ezek segítségével juthatunk az előttünk álló személyiség igazán mély megértéséhez.

Ebben az írásban a 9 pontot fogjuk kicsit tüzetesebben megnézni.


Mi is az a bizonyos 9 pont?

2016.09.09: Mágikus erejű 9-es | nlc

Annak idején, több ezer évvel ezelőtt, amikor a beduinok megfigyelték, hogy hogyan mozgatjuk a homlokunkat, amikor kommunikálunk, amikor meglepődünk, imádkozunk, meditálunk, koncentrálunk, akkor ösztönösen rájöttek néhány konklúzióra. Képesek voltak ránézni vkire, és azt mondták, hogy ma bűntudatod van. Nem értették filozófiai szempontból, hanem tapasztalatból meglátták, és megkérdezték, hogy “Miért van ma bűntudatod?” Vagy: hogy gondod van azzal, hogyan kommunikálj. De a miértet nem értették.

Beduinok tevéken

Amikor azonban a későbbiek során bekapcsolódtak a Ferasa történetébe a szufik, ők a homlokizmokról értették, hogy hogyan fejlődött ki az ember gondolokodása a barlanglakó ősembertől kezdve az első gondolkodó emberig. És ez az, amiről a 9 pont szól.

Szúfizmus – Wikipédia

A 9 pont a homlokon található, s ezek segítségével a személyiségfejlődés valódi mozgatórugóit láthatjuk meg. Vagyis azt, hogy az éppen előttünk álló ember életében mik voltak azok a főbb, sarkalatos tényezők, amelyek a személyiségfejlődésében és az elméje fejlődésében a legmeghatározóbb szerepet játszották.

A 9 pontról tehát leolvasható, hogyan fejlődött valakinek az elméje. Vagyis, hogy az illető mennyire civilizált a gondolkodásában, mennyire tud betartani határokat, és határokat szabni saját magának is.

Sőt, ez a 9 pont leképezi az egész emberiség fejlődését.


Gondoljunk csak bele: a matematikában a 9-es a legnagyobb számjegy. 9 után már csak a többi számjegy ismétlődik (10 = 1-es és 0-ás és így tovább). Az élet minden területén ezt láthatjuk, hogy a 9 a legmagasabb szám.

Rose Gold 9-es szám fólia lufi, 90 cm - Szám fólia lufi

Tudtad? Ha a 9-es számot bármilyen számmal megszorozzuk, majd a szorzat számjegyeit egy számjegyre egyszerűsítjük mindig 9-t kapunk.

Pl.: 3×9=27, és 2+7=9, 5×9=45, és 4+5=9, stb.

A 9 a teljesség száma. S úgy tűnik, az emberi elme pillanatnyilag a 9-esre van korlátozva. Ami az alapszámjegyeket illeti.

Achirit ezotéria - Lélekfutamok: A 9 személyiség típus

A 9 pont az emberiség legősibb szimbólumait képezi le, és az a lenyűgöző, hogy ez mind ott van az emberi homlokon. (S arra biztosan mindenki emlékszik az alaptanfolyamról, hogy a homlok az a része az arcunknak, amely megkülönböztet az összes többi élőlénytől.)

Válassz egy ősi szimbólumot. Ez a különleges képesség rejlik benned | nlc

A szufik tehát nagyon okosan megértették, hogy a 9 pont az emberi elme fejlődéséről szól. Bármi, ami az emberiséggel kapcsolatos, a 9 pont egyike alá tartozik. A 9 pont az emberi elme által jelenleg elérhető legmagasabb szintű fejlettséget szimbolizálja.

Éppen ezért ne lepődjünk meg: senkinél nem fogjuk megtalálni mind a 9 pontot. Még a legfejlettebb emberi elméknél sem. De minél többet látunk valakinél, annál fejlettebb gondolkodású emberrel állunk szemben.

Mennyire fontos neki például, hogy a dolgok igazságosak legyenek – vagyis mennyire fejlett az igazságérzete? Tekintetbe veszi a cselekedeteiben azt, hogy mi fair és mi nem fair? Vagy ösztönzi-e arra az igazságérzete, hogy új ötletekkel álljon elő? Vagy, amikor új ötletei vannak, átülteti-e őket tettekbe is? Vagy az új ötleteivel megmarad a gondolatok szintjén, anélkül, hogy például tekintetbe venné, milyen kihatással lesznek ezek a tágabb környezetére?

Társadalmi igazságosság napja | Magyarországi Evangélikus Egyház


Vagy például mi a helyzet a lelkiismeretével? Mennyire fejlett, és min alapszik? Lehet, hogy mindenért önmagát hibáztatja? Olyankor is, amikor nem ő a hibás? Esetleg bűntudata van bizonyos dolgok miatt? És mik alapján fog reagálni bizonyos helyzetekben?

Tiszta lelkiismeret

Vagy mennyire dolgozik önmagán, önmaga fejlesztésén?
Vagy: mennyire fontos valakinek, hogy a viselkedését hozzáigazítsa a környezete szokásrendszeréhez?

HÁNY “LIKE”-ot ÉR A LELKIISMERET? | Szabad Gondolat

S hogy hogyan használható a 9 pont a mindennapokban? Vegyünk egy egyszerű példát: ülök egy étteremben, és látok két pincért, mindegyikük nagyon udvarias. Azonban a 9 pontból látom, hogy mindkettejüknél teljesen más az indíték. Az egyiküknél a borravaló a fő motiváció – nála az udvarias viselkedésmód és a tettek vannak előtérben, ugyanakkor a lelkiismeret nem igazán látszik. Ezzel szemben a másikuknál, aki az udvariassága mellett szégyenlős, látszik, hogy nagyon fejlett a spiritualitás, Így az ő udvariasságát egészen más vezérli. A 9 pont segítségével sokkal jobban értem mindkettejüket, mindenféle ítélkezés nélkül.

Staff., szolgáltatás, étterem, pincér, párosít, egyenruha, táplálék van,  edények, pincérnő, együtt. Együtt., illustration.,

Hát nem lenyűgöző, hogy a homlokról mindezt le lehet olvasni?

Ha szívesen elmerülnél a 9 pont rejtelmeiben, megteheted a soron következő 1. középhaladó modulunkon.

Jelentkezem az 1. középhaladó modulra

Megosztás
- No Comments on this Post -