Al Ferasa Hungary

Az arcolvasás ősi művészete

 

Haladó arcolvasás – avagy a jellemfejlődés titkai

Az alapvető arcvonásokból leolvashatók a személyiségvonások.

Haladó szinten pedig az arc még a jellemfejlődés aktuális állapotát is megmutatja. Vagyis azt, hogy mik a személyiséged magasabb szintű mozgatórugói.

Erről árulkodik a homlokon lévő bűvös 9 pont.

A 9 pontot akkor használom, amikor többet akarok megtudni valakiről.

Mert például közelebbi ismeretségben vagyunk, vagy szeretném az illetőt egy tanácsadás alkalmával jobban megérteni.

A 9 pontnak rengetegféle kombinációja lehetséges. Amikor közelebb van egymáshoz két pont, az azt jelenti, hogy egymásra hatva működik az a két terület.

Van például olyan ember, aki hamarabb cselekszik, ha megpiszkálja valami az igazságosságát, mint ha máshogyan kell gondolkodnia. Az ilyen ember főnöke akkor cselekszik jól, ha az illető igazságérzetére apellál. (Ilyenkor az igazságosság és a cselekvés pontja egymáshoz közel van a homlokon.)

Az ilyen embernél ugyanakkor az a fejlődés további útja, hogy ne csak akkor cselekedjen, ha valami igazságtalant lát, hanem akkor is, amikor más módon gondolkodik valamiről, vagy új ötletei vannak.

Tegyük fel, hogy ugyanennél az embernél a lelkiismerete a kommunikációjához van közel: tehát a lelkiismeretére hagyatkozik, amikor kommunikál.

Ha az illető például ingatlanügynök, akkor nem azt mondja, hogy “ez egy luxus fürdőszoba, ez és ez is van benne…”, hanem azt mondja, hogy “ez egy működő fürdőszoba”.

S minél távolabb van egymástól két pont, annál kevésbé hatnak egymásra. Lehet, hogy például azt mondja valaki, hogy “a lelkiismeretem azt mondta, hogy igazságos legyek”, s közben látom, hogy a kettő mérföldekre van egymástól. Ilyenkor tehát színtisztán a lelkiismeret hangjáról van szó.

A 9 pontból azt is látom, hogy milyen valakinek a modora. Mennyire udvarias, egyáltalán mennyire fontos számára, hogy igazodjon az aktuális környezete viselkedési normáihoz.

Vagy azt, amikor valakinek nehezére esik, hogy tegyen magáért, mert úgy érzi, hogy nem érdemli meg a dolgokat.

Ezek mind-mind rendkívül hasznos információk akár egy tanácsadási vagy terápiás folyamat során is. Csupa olyan témát jelölnek, amelyek fejlesztése segít az illetőnek továbbhaladni.

A 9 PONT ISMERETE RENDKÍVÜL HASZNOS EGY COUCHING FOLYAMATNÁL IS

Sokszor van az is, hogy túlfejlett valakinek a lelkiismerete és a jómodora, s éppen ezért nehezebb saját magát fejlesztenie.

Sokan vannak, akik azt hiszik, hogy rengeteget dolgoznak magukon, azután a 9 pontból azonnal kiderül, hogy valójában végig a lelkiismeret ingoványain mozognak, és csak róják ugyanazokat a köröket körbe-körbe.

Az önvaló pontjából azonnal látszik, hol tart valaki az önfeljődés útján.

Sok ember például rengeteg önfejlesztő irodalmat olvas, mégsem változik az élete semmit. Az önvaló pontjára ránézve azonnal kiderül, hogy esetleg azért, mert ez az egész igazából elmeorientált marad, és nem kerül bele az önvalójába.

Sokan próbálnak különböző mestereket utánozni anélkül, hogy a tanítások valóban a belső lényük részévé válnának.

Tanuld meg Te is a 9 pontot, hogy még többet megtudj az emberekről és magadról!

Nézz bele a szufik kérlelhetetlen önvizsgálati tükrébe!

Nézd meg ezeket az írásokat is, amelyekben szintén a 9 pontról írunk:

Megosztás
- No Comments on this Post -