Al Ferasa Hungary

Az arcolvasás ősi művészete

 

A Ferasa arcolvasás története

Mindenkivel előfordult már, hogy ránézett valakire, és azonnal ellenérzés vagy éppen ellenkezőleg, mély vonzalom támadt benne az illetővel kapcsolatban, esetleg úgy érezte, hogy emlékezteti valakire.
Nos, ezek az Al Ferasa első lépései.
Az Al Ferasa a Közel-Kelet sivatagaiban vándorló beduinok (arabul beszélő nomád törzsek) több ezer éves tudását hordozza.

tunisia-733613_1920Az Al Ferasa szó szerinti jelentése:
„valaminek a mélyére tekinteni, és kifürkészni annak jelentését“.

A beduinok számára ez felbecsülhetetlen fontosságú eszköz volt, hiszen nagyon gyorsan kellett megállapítaniuk az útjukat keresztező idegenek vagy más törzsek jellemvonásait és szándékát. Olykor ez szó szerint életről vagy halálról döntött.
A beduin vendégszeretet jól ismerték a mostoha sivatagi körülmények között eltévedt, vagy reménytelen helyzetbe került utazók. A beduinoknak azonnal fel kellett mérniük a jövevények személyiségét és szándékát törzsük biztonsága érdekében.

Vajon bízhatnak-e bennük?
Tolvajok-e vagy tiszteletet érdemelnek?
Vajon jó kereskedők?
És így tovább.

Mivel a beduinok zárt közösségét titokzatosság lengte körül, az utazók azt gondolták róluk, hogy mágikus vagy látnoki képességekkel rendelkeznek.
Pedig a valóságban ez nem volt több, mint gondos megfigyelés és a puzzle darabjainak összeillesztése, amelyből másodpercek alatt következtetést voltak képesek levonni – ennyire tehetségesek voltak az arcolvasásban.
Egy beduin könnyedén olvas a vendége arcából, amely izmok, vonalak és árnyékok térképét mutatja, és pillanatok alatt megdöbbentő pontossággal fedi fel a szemben álló személy életét, személyiségét és nemzetségét.

Az Al Ferasát sok ősi arab szövegben említik, majd szépen lassan túlmutatott a kultúrájuk határain. Beépítették olyan elismert tudományágakba, mint a matematika, az orvoslás és a csillagászat, színesítve ezeket a beduinok ősi művészetével.

Az európaiak számára ez a módszer nehezen volt érthető.
Amikor elkezdték megfejteni az arab szövegeket, az Al Ferasa némileg háttérbe szorult.
A fennmaradt ősi arab szövegek tették lehetővé, hogy az emberek ezeket olvasva felfedezzék, milyen fontos szerepet töltött be az Al Ferasa a korábbi időkben.

A modern tudományok elterjedésével azonban – e művészet mélységeinek teljes megértése hiányában – az Al Ferasa egy időre a legendák ködébe veszett.

Az Al Ferasát nem lehet teljesen megérteni csupán kéziratokból és könyvekből.
Csak olyan ember tudja megtanítani, aki rendszeresen gyakorolja.
Feltehetjük a kérdést, hogy miért művészet, ha a tudás a logikán és tudományon alapszik?
Az Al Ferasa a szakember kezében válik művészetté, aki az Al Ferasa mindhárom ágát összekapcsolva képes egy személy vagy helyzet mély megértésére következtetni.

 

Megosztás
- No Comments on this Post -