Al Ferasa Hungary

Az arcolvasás ősi művészete

 

Az arcolvasás tanfolyam margójára

Bámulatos sebességgel követték egymást az események, kedden előadás, két nap teketória, szombaton meg már rögtön tanfolyami képzés. 4000 évhez képest ez csak egy villanás. 2×2 napba belesűrítve a Ferasa alaptudása a tálcán kínált lehetőségek kihagyhatatlan ajándéka. A teremmel szemben – ahogy a figyelmes szemlélőknek rögtön feltűnhet – a Zöld Teknős Barlangjának bejáratát balról egy macska őrzi, és tényleg macskaszeme van, ráadásul zöld.

Ez mostantól így is marad. Az első hétvége után figyelem utastársaim fizimiskáját a metrón, a kollégákat a megbeszélésen, a családtagokat az ebédnél, a barátokat a közös programokon, és az idegeneket (hogy mik vannak?!), ahogy lassan-lassan ismeretlen ismerősökké kezdenek válni.

Vidám barangolás a színek, formák, arányok világában. A legizgalmasabb felfedezés a világon. Mások – és az ő tükrükben magunk mélyebb – megismerése.

A második hétvégén kapom a figyelmeztetést a századik kérdés után, ne szaladjunk előre, az még nem a mostani tanfolyam anyaga, se a textúra, se a vonalak, de még az árnyalatok sem! De ha látszik, hát látszik. Mint rajtam a türelmetlenség…

Egymáson gyakorlunk lelkesen. Élőben láthatjuk, milyen egy lenyűgözően keskeny orr, egy szókimondó száj, egy kíváncsian csodálkozó szemöldök és egy sokat olvasott delfinszem. A többiektől megtudtam, elffülem van.

A tanfolyam hatása vagy sem, de mindenesetre váratlanul elmehettem az elfek otthonába, Alfheimbe, és megnézhettem közelről. Hegyeztem is a fülem minden új információra!

Hála érte minden közreműködőnek, kimozdult a megszokott kerékvágásból az Élet! Csupa csoda!

(A 2019. júniusi 2×2 napos alaptanfolyam margójára: Sz.V.)

“Örülök, hogy részt vehettem az arcolvasás tanfolyamon ismétlőként! Elmondhatom, hogy sok tudnivaló most került helyre, amelyekre az első alkalommal még nem voltam elég figyelmes.
Ámulattal tölt el, hogy milyen apró részletekig feltárulhatnak – már így, alap tanfolyami szinten is – az emberi arcvonások, amelyeket nem a véletlen, hanem az értelmi és érzelmi megnyilvánulásaink alakítanak ki.

Külön köszönöm, hogy az ismeretátadás mellett nagy türelemmel és aprólékossággal szenteltél időt az ismétlésekre és a gyakorlásra.

A gyakorló esteket szintén nagy haszonnal látogatom. Ilyenkor több idő áll rendelkezésre egy-egy kisebb téma átbeszélésre, gyakorlására, hiszen egy dolog megérteni, befogadni valamit, egy másik dolog visszatükrözni a tanultakat. 
Köszönöm Herczeg Andreának és Wagner Noémi Eszternek, hogy bevezettek a szufi arcolvasás rejtelmeibe! Szeretettel!
Orlik Ilona”

(A 2020. márciusi 2×2 napos alaptanfolyam margójára)

Tovább az aktuális eseményeinkhez

Megosztás
- No Comments on this Post -