Al Ferasa Hungary

Az arcolvasás ősi művészete

 

Szerelem, párkapcsolat és arcolvasás

Régóta készülünk egy bejegyzéssel arról, miért is jó arcot olvasni, milyen előnyei vannak ennek a hétköznapokban. Most a Szerelmesek napja alkalmából ez még aktuálisabbá vált.

S ha már Valentin nap, nézzük a párkapcsolatokat!

(Ebben a bejegyzésben most arról lesz szó, hogyan segíthet az arcolvasás a már meglévő kapcsolatunk harmonikusabbá tételében. Egy következőben majd arról is szót ejtünk, mi mindenben lehet segítségünkre mindez a párkeresésben.)

Azzal mindenki egyet ért, hogy a legtöbb kapcsolat a félrement kommunikáción, az egymás mellett való elbeszélésen szokott elbukni. Pedig hány meg hány buktatót el lehet kerülni, ha az ember picit is ért az arcolvasáshoz, s ebből kifolyólag figyelmet is fordít arra, hogy a mondandója célba érjen!

Ha valaki már régebb óta benne van egy párkapcsolatban, és elkezdi tanulni az arcolvasást, majd hazamenve ránéz a párjára: mennyi minden értelmet nyer, amit addig nem értett a párja viselkedésből!

Megérthetjük például, miért van az, hogy felesleges részletekkel fárasztani Életünk Párját, mert csak ideges lesz tőle, vagy éppen fordítva: hogy miért nem elégszik meg soha azzal, ha nagyvonalakban beszámolunk valamiről, mert éppenséggel fontosak neki a részletek, sőt, azt is megérthetjük, miért.

Vagy megérthetjük, hogy mire fontos jobban odafigyelnünk, ha azt szeretnénk, hogy egy üzenet eljusson a Drágához: vajon arra, milyen hangszínnel mondjuk, vagy éppenséggel nagyon fontos minden egyes szónak figyelmet szentelnünk, mert szó szerint fog koncentrálni mindenre, amit kimondunk, s minden egyes szónak a mögöttes, mélyebb értelmét is keresni fogja. Az előbbi esetben persze azt is jó tudnunk, milyen is legyen az a hangszín, amely a másik számára a leginkább befogadható, vajon fontos-e, hogy dallamosan beszéljünk és sokat változtassuk a hangszínünket, hogy ezzel fenntartsuk az érdeklődését, vagy ez éppenséggel irritáló számára, s az üzenetünk sokkal inkább célba fog érni, ha monoton, egyenletes hangszínen kommunikálunk.
 
Ha pedig azt látjuk a füle formájából, hogy a szavaink mélyebb jelentését keresi a Párunk, akkor azt sem árt tisztázni – kivált, ha valamilyen fontosabb dologról van szó -, hogy mit is értünk az egyes szavak alatt, többször rákérdezni, ő hogyan értette, hogy kiderüljön, vajon közös-e a megértés halmaza.
 
Illetőleg az is előfordulhat, hogy Szerelmünk arcára nézve hirtelen ráébredünk, hogy felesleges olyan nagy hangsúlyt fektetnünk minden egyes szóra, mert a Drága bizony mondandónk egészének az értelmét fogja csak meghallani, így érdemesebb ezt szem előtt tartanunk.
 
Úgyszintén nagyon hasznos az is, ha saját magunkkal kapcsolatban is tudatára ébredünk mindezeknek, s így nyakon tudjuk csípni, hol is csúszik félre sokszor a kommunikációnk. Megérthetjük, miért válunk esetleg irritálttá bizonyos hangszíntől, vagy hol van az, ahol az egyes szavakra való túlságos koncentráció miatt esetleg szem elől tévesztjük a másik mondanivalójának a lényegét.
 
Az is nagy segítségünkre lehet, (ha éppen ilyen társhoz van szerencsénk), ha egyszer csak megértjük, miért van az néha, hogy Párunk a beszélgetés kellős közepén elmerül a saját gondolataiban, mintha nem is figyelne ránk, s nem is érdekelné, amit mondunk. Ha érteni fogjuk, mi ennek az oka, máris egészen máshogy fogunk hozzáállni ehhez a néha talán bosszantó „szokásához”, mi több, tudni fogjuk, mit érdemes ilyenkor tennünk.
 
S persze a végtelenségig folytathatnánk.
 
Annyi biztos: minden egyes MIÉRT-re kapott válasz nagyobb megértést, s ezzel nagyobb harmóniát eredményez a kapcsolatunkban.
 
S hogy ehhez kicsit hozzájáruljunk, mostantól páros kedvezmény is igénybe vehető a tanfolyamainkon.
 
(Ide kattintva pedig tanítványaink tollából olvashatod, hogyan könnyíti meg az arcolvasás a mindennapjaikat.)
Megosztás
- No Comments on this Post -